1. Anasayfa
  2. MAKALE

2016 Yılın’ da Başlayacak Yeni Diziler

2016 Yılın’ da Başlayacak Yeni Diziler
2016 Yılın' da Başlayacak Yeni Diziler
0

2015 yılının sonuna gelirken, 2016 yılında çıkacak olan dizilerin listesi yavaş yavaş şekillenmeye başladı ve görüyoruz ki 2016 yılında çıkacak olan yeni diziler için çok heyecanlıyız.

“2016 Yılın’ da Başlayacak Yeni Diziler” bu yazımda sizlere merakla beklenen dizileri tanıtacağım.

İlk olarak çıkmasına çok az bir zaman kalmasına rağmen hatta internette fragmanı milyonlarca kez tık almasına rağmen hala en çok merakla bekkediğim;

 Legends Of Tomorrow [Başladı]

Legends Of Tomorrow
2016 Yılın’ da Başlayacak Yeni Diziler



Dizi evreninde “Dc Comics’in” kahramanlarını bir araya getirmeye hazırlanan yapım oldukça başarılı olacak gibi duruyor. Arrow ve The Flash yapımcılarının elinden çıkacak olan yapım Aksiyon Dizileri arasında büyük bir başarı elde etmeye hazırlanıyor. Şüphesiz ki kahramanlar tek başlarına yeterli olmayacaktır. Dünyanın yeni kahramanlara ihtiyacı vardır.  Gelecekten gelen”Rip Hunter”, Senelerdir Lanetli olan “HawkMan ve HawkGirl” ve Arrow ve The Flash dizisindeki diğer kahramanlar. Fragman yola çıkarak şunu söyleyebiliriz. Şuan için dizinin anakötü kahramanı “Vandal Savage” gibi gözüküyor. Tabiki de ilerleyen zamanlarda ne olacağını bilemeyiz.

 Star Trek: Constellation

Star Trek: Constellation

Filmleri de dahil benim pek ilgimi çekmemiş olsa da, yapılan uyarlamalar arasında en dikkat çekeni  Star Trek efsanesi olacak gibi gözüküyor. Henüz hakkında detaylı bilgilere sahip olmadığımız yapımın siparişi verildi ancak oyuncu kadrosu da dahil hakkında pek bilgi bulunmuyor..Çekilmeye başlandığında daha net bilgilere sahip olacağımız bir bilim kurgu dizisi olarak gözüküyor.

 Lucifer [Başladı]

Lucifer

Komedi, aksiyon ve polisiye dizileri arasında büyük bir kitleye hitap edecek yapımın ilk bölümünün internete düşmesiyle milyonlarca takipçi kazanmayı başardı. Tabiki de ben hala izlemeye vakit bulamadım :/ Fakat  tartışmasız olarak 2016 yılının en iyi dizisi olmaya aday, kaliteli oyuncu kadrosu ve yaratıcı senaryosu ile ilk sırada yer alıyor. Konusu ise aslında çok basit, ne mi?

Cehennemde sıkılmaya karar veren “Lucifer” abimiz, diyor ki “ula uşağumm biraz da dünyada keyif çatam” şaka bir yana Lucifer’in dünyadaki yaşamını anlatacak olan bu yapım. Belki de 2016 yılının en iyi yapımı olacak. Şimdi “Olum bu Lucifer’ da kim lan” dediğinizi duyar gibiyim, yalan mı?

Lucifer Kimdir veya Nedir?
 İnsan oğlunun yaratılışıyla tanrıya karşı gelerek insanlara biat (Bağlılık göstermeyeceğini) etmeyeceğini ve saygı duymayacağını söyleyen ilk şeytan olarak bilinmektedir. Hatta şeytan olmadan önce melek olduğu da düşünülüyordu(İslamiyette değil!!!).
Dünya’da yaşamaya başlaması bastırılmış duygularını açığa çıkartır. Tanıdığı bir kızın öldürülmesini araştırarak bir dedektifle yakınlaşması suçlarla mücadele eden bir şeytan olmasının ilk basamağı olacaktır.

 Damien

Damien

Sizin için araştırırken yeni gördüğüm bir dizi. Fragmanını izledim ve hoşuma gitti. [666]

Robert Thorn’un eşi hüsranla sonuçlanan bir doğum yapar. Adam karısının acı gerçeği öğrenmesini engelleyip bir başka bebeği sahiplenmelerini sağlar. Fakat çocuk büyümeye başladıkça bazı tuhaf olaylar gerçekleşmeye başlayacaktır. İntihar ve ölümlerin ardından baba, oğlunun gizemini çözmeye karar verir. Ve onun şeytanla olan yakın ilişkilerine dair ipuçları keşfetmeye başlar.

1976 yapımı kült korku klasiği The Omen filminden uyarlanan dizi, Glen Mazzara tarafından yaratıldı.

Fragman da gördüğüm kadarıyla bu dizidede sağlam oyuncular mevut. Örnek vermek gerekirse; Merlin dizisinden Kral Arthur olarak tanıdığımız “Bradley James“.

 Colony [Başladı]

Colony

Lost ve The Walking Dead gibi yapımlardan tanıdığımız ünlü oyuncuların yer aldığı yapım 2016 yılında USA Network, ekranlarında yerini alır. Yakın gelecekte geçecek ve uzaylı saldırısına karşı işgal altında olan Los Angeles’ı mesken tutacak dizide Holloway; şehirde büyüyen direniş hareketi sonucu işgal hükümetiyle işbirliği yapmak zorunda kalan, Will Bowman isimli eski bir FBI ajanına hayat verecek. Bunun sonucunda  insanlar sınıflara ayrılarak yaşamaya mahkum bırakılıyor. Koloniler halinde yaşayan insanlar direniş hareketi başlattığında üst sınıflar bunu bastırmak için içeriden bir casus tutmayı düşünürler, zor durumda olan bir kişiyi hedef olarak belirleyip isteği karşılığında direnişi bitirme planı yaparlar fakat durum bekledikleri gibi olmayacaktır. Bu konu size de bir yerden tanıdık gelmedi’mi :D Bana geldi :/

 Second Chance veya The Frankenstein Code [Başladı]

The Frankenstein Code

Günümüzde geçecek bir bilimkurgu olacak Frankenstein, ahlaken bozuk bir karaktere sahip FBI ajanı Adam Tremble’ı merkeze alacak. Ajan Tremble öldükten sonra daha genç ve güçlü bir şekilde geri dönecek, hayatı konusunda ikinci bir şansa sahip olacak. Ancak kimi zaman yeni amaçları ile eski alışkanlıkları arasında ikilemde kalacak. Bu arada kendisinin yaratıcıları olan antisosyal internet milyarderi ve onun biyo-mühendis ikiz kız kardeşi ile, karmaşık bir ilişkiye sahip olacak. Kısacası Adam Tremble geri dönecek ve yaratıcısı olan Frankenstein’ in ismini alacak.

 The Shannara Chronicles [Başladı]

The Shannara Chronicles

Fantastik diziler arasında yer almayı başaran yapım ilk tanıtımı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Tabiki buna bende dahilim. Elf hikayelerinden esinlenilerek hazırlanmış olan yapım 2016 yılında başlayacak en iyi yabancı diziler arasında beklenirken yüksek bütçelerle hazırlanmış olan grafik ve çekim kalitesiyle ön plana çıkan yapım filmleri aratmayacak cinsten başarılı Mtv dizisidir. Evet yanlış duymadınız “MTV” :)

 Preacher

Preacher

Modern çizgi romanlar arasında başyapıt olarak kabul edilen Preacher; Seth Rogen ve Evan Goldberg ikilisinin yazarlığında, AMC kanalında ekranlara gelecek. Dizide; Genesis isimli Tanrı kadar güçlü bir varlıkla birleşen, Texas’lı Vaiz Jesse Custer’ın hikayesi anlatılacak. Jesse, tüm cemaatinin ölümüne sebep olacak ve kilisesi de yerle bir olacak.

 Shadowhunters: The Mortal Instruments [Başladı]

Shadowhunters

Cassandra Clare’in çok satan The Mortal Instruments serisinin küçük ekran uyarlaması olan Shadowhunters, Clary Fray isimli genç bir kızın 18. yaş gününde yarı insan yarı melek olan ve şeytanlarla savaşan Shadowhunter soyundan geldiğini öğrenmesiyle değişen hayatını konu alıyor. Her ne kadar filmdeki gibi tadı hissetmesem de 206 yılına damga vuracak gibi gözüküyor.

 Krypton

krypton

Diziden ziyade poster benim ilgilimi çekti :D

Superman efsanesinin öncesini anlatacak ve ünlü kahramanın kökenlerine inecek yeni yapım, kahramanımızın dedesini merkeze alacak. Sürgünde olan El ailesi, Krypton gezegenine adalet ve umut getirecek. Dizi, bilinen en büyük süper kahramanın doğumundan önce gezegendeki büyük karmaşayı ve ailenin mücadelesini seyirci ile buluşturacak. “Gotham” dizisi ilgimi pek çekmiyordu, fakat bu dizi Gotham kadar da ilgimi çekmedi :/ Ama izlemeden bir şey diyemeyiz. Bu dizininde gideri var :D

Bu da sonuncusuydu. Belki yakında “2016 Yılın’ da Başlayacak Yeni Diziler” ile ilgili 2. yazımı da yazarım.

Marvel Sinematik Evreni Kronolojik Sıralama – Dizi’lerle Birlikte Takip Etme

X-Men Filmleri Kronolojik Sıralaması

Makaleyi Oyla post

İstanbul Esenyurt Üniversitesi 2 Yıllık Bilgisayar Programcılığı mezunu. 2022 Temmuz Kocaeli Üniversitesi - Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümünden yeni mezun olan ve hala ne istediğine tam olarak karar verememiş bir insan oğlu.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir