1. Anasayfa
  2. HABER
Trendlerdeki Yazı

Instagram Tepkiler Sonrası Geri Adım Atıyor! 2022

Gelirinde ilk kez düşüş açıklayan Meta'ya bağlı ve 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu Instagram, fotoğraf uygulaması olmaktan çıkıp iyice video paylaşım platformu TikTok'a benzediği yönündeki artan eleştirilen karşısında çark etti.

Instagram Tepkiler Sonrası Geri Adım Atıyor! 2022
Instagram Tepkiler Sonrası Geri Adım Atıyor !
1

Kullanıcılarından gelen tepkiler sonrasında Instagram, bazı büyük değişikliklerden geri adım atıyor. Sosyal medya devi geçen ay, fotoğraflar ve videolar için tam ekran gösterimi test etmeye başlamıştı. Ancak geri dönüşler büyük tepkiler içerdiğinden Instagram Tepkiler Sonrası Geri Adım Atıyor (Instagram Geri Adım Attı).

Instagram Tepkiler Sonrası Geri Adım Atıyor 🏴‍☠️

Instagram Başkanı Adam Mosseri, Platformer’a testlerin önümüzdeki birkaç hafta içinde sona ereceğini söyledi. Mosseri, “Yeni tasarımlar konusunda insanlar hayal kırıklığına uğradı ve geri dönüşler harika değil” dedi ve sözlerine şunları ekledi: “Bu yüzden orada büyük bir geri adım atmamız, yeniden düşünmemiz ve nasıl ilerlemek istediğimizi bulmamız gerekiyor.

Yeni karar göre, tam ekran gösterim şimdilik rafa kalkacak ve gördüğünüz önerilen içeriğin seviyesi en azından geçici olarak azaltılacak. “Alanınızda daha önce takip etmediğiniz bir şey keşfetmenizi istiyoruz ama önerilerimiz harika olmalı” diyen Mosseri, sözlerine “gördüğüne sevinmiş olmalısın. Ve bunu şu anda becerebildiğimizi düşünmüyorum” diyerek devam etti.

Mosseri yine de uygulamada önerilen gönderilerin yaygınlığını savunmaya devam ediyor ve içerik oluşturucuların kendi kitlelerini oluşturmalarına yardımcı olmak için önemli olduklarını iddia ediyor.

Kylie Jenner ve Kim Kardashian gibi TV ünlülerinin de büyük tepki gösterdiği Instagram paylaşımların tam ekran gösterilmesi gibi test edilen bazı özellikleri geri alacaklarını duyurdu. Kullanıcıların ana sayfasının hiç takip etmedikleri hesapların videolarıyla dolup taşmasına yol açan algoritma değişikliğinde de aceleci davranılmayacak.

Instagram, TikTok ile rekabet etmek ve fotoğraflardan videolara geçişle mücadele etmek için tam ekran beslemeyi ve daha fazla sayıda önerilen gönderiyi hayata geçirmek istiyor. İnsanların Reels’i izlemek için harcadıkları zaman son çeyrekte yüzde 30 arttı ve Mosseri, kullanıcıların kademeli olarak videoyu benimsemelerinin “yıllardır gördüğümüz bir paradigma değişimi” olduğunu söylüyor.

Yine de birçok kişi tam ekran değişikliğine isyan etmiş durumda. Kylie Jenner ve Kim Kardashian gibi yüksek profilli kullanıcılar bu hafta Meta’ya “Instagram, Instagram’ı yeniden tasarla” çağrısında bulundu. Kaynak

Instagram Tepkiler Sonrası Geri Adım Atıyor, Instagram Geri Adım Attı makalemizin sonuna geldik. Diğer makalelerimiz hoşunuza gidilebilir.

5/5 - (3 Oy)
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. olması gerekende buydu zaten. sürekli saçma sapan iş yapıyorlar kafalarına göre

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir