1. Anasayfa
  2. HABER

Ünlü Fizikçi Stephen Hawking’den Uzaylılarla İlgili İddia!

Ünlü Fizikçi Stephen Hawking’den Uzaylılarla İlgili İddia!
Ünlü Fizikçi Stephen Hawking 'den Uzaylılarla İlgili İddia !
0

Ünlü Fizikçi Stephen Hawking’den Uzaylılarla İlgili İddia !


Dünya dışı zeki yaşam, yani Uzaylılarla İlgili İddia konusunda son dönemlerde pek çok haber ve açıklama çıkıyor karşımıza. Peki bu Uzaylılarla İlgili İddia ‘ların kaç tanesi doğru dersiniz veya doğruluk payları nedir? Bunu bilemeyiz fakat şu da bir gerçek ki bu teorilerin neredeyse hepsi ünlü fizikçi Stephen Hawking tarafından ortaya atılmış durumda.

Hawking yakın zaman önce Dünya Dışı Canlılarla İlgili İddia hakkında bir açıklama yapmıştı. Yaptığı açıklamada işe şunları söylemişti. “Uzaylılar yani dünya dışı zeki varlıklar bizim varlığımızdan haberdarlar fakat bizleri/insanları umursamıyorlar. Yani bizi umursamaya değecek kadar dahi önemsemiyorlar, bu sebeple de bizimle uğraşmıyorlar.

Son zamanlarda artan dünya dışı zeki varlıklar arayışımızın sonucunda oluşacak en büyük tehlike aslında onları rahatsız edecek seviyeye gelmemiz ve neticesinde yok edilmemiz. “Bizim varlığımızın farkındalar, madem varlığımızın farkındalar neden bizlere görünmüyorlar veya neden onlardan hiç bir haber alamıyoruz?” gibi bir soru sorabilirsiniz. Yanlışta düşünmüyorsunuz aslında soru sormak insanın doğasında var :)

O zaman size kısa bir örnek vereyim. Şöyle düşünün…

Az önce ya da belki de şu anda yolda yürürken ayağınızın altından bir çok böcek, haşarat ve(ya) karınca geçti. Peki bu haşaratların kaçından haberdar oldunuz veya kaçını fark ettiniz? Ya da size şöyle desem daha iyi olur; Onları, onların canını umursadınız mı?


Bilim ve Teknoloji ile ilgili diğer haberler için tıklayın => Bilim ve Teknoloji


Cevabınız büyük ihtimalle “Hayır” olacaktır. İşte uzaylıların dünyayı ziyaret etmemesi ediyorsa bile bizimle iletişime geçmemesinin en büyük sebeplerinden birisi olarak bu kabul ediliyor. Bizleri biliyorlar fakat söylemesi ayıptır “şeylerinde bile değiliz”. Çünkü geldiğimiz teknolojik gelişmişlik seviyesi onlara sorun yaratabilecek durumda değil ve onlar için bir tehlike teşkil etmiyoruz. Onlarda bizi bir karınca misali umursamıyorlar. Güçlü her zaman güçsüzü görmezden gelirmiş. Bizim var olduğumuzu biliyorlar fakat insan denen canlı türünü kayda değer görmüyorlar. Bu sebeple bizler onlar için vücutlarında yaşayan bakterilerden farksızız ve onlara sorun çıkarmaya başlayana kadar da bu durum böyle devam edecek. Yani şuan için bizimle bir işleri yok.

Hawking ise Uzaylılarla İlgili İddia için son yaptığı açıklama da olur da bir gün dünya dışı zeki yaşamlar/uzaylılar tarafından fark edilirsek ne yapmamız gerektiğini belirtti. Hawking, uzaylıların dünyaya bir gün mesaj göndermesi durumunda da  mesaja cevap verilmemesi ve burada yaşayan bir organizma olduğumuzu belli etmememiz gerektiğini söyledi. (Aslında çokta haksız sayılmaz. Sonuçta mesajlarına cevap verirsek canlı yem oluruz.) Sonuçta bizimle iletişime geçmek isteyen bir zeki varlığın amacının ne olduğunu bilmiyoruz. Hatırlarsanız Amerikan yerlilerinin Batı medeniyetiyle karşılaşması ne tür sonuçlar doğurdu Kızılderililer için…

Oxford Üniversitesi filozoflarından Nick Bostrom ise Uzaylılarla İlgili İddia, Dünya Dışı Canlılarla İlgili İddia konusunda şöyle bir cümle kurar; Hiç Haber almamak en iyi haberdir… Sağlıcakla kalın :)

Makaleyi Oyla post
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir