1. Anasayfa
  2. HABER

BTK Adil Kullanım Kotasını Yükseltiyor

BTK Adil Kullanım Kotasını Yükseltiyor
BTK Adil Kullanım Kotasını Yükseltiyor
0

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), neredeyse hiçbir kullanıcının memnun olmadığı adil kullanım kotası hakkındaki yeni eylem planını açıkladı.  Change.org tarafında başlatılan kampanya büyük ses getirmiş ve BTK’nın Adil Kullanım Kotasını değiştirmek için görüşmeler başlatmıştı.

BTK Adil Kullanım Kotasını Yükseltiyor
BTK Adil Kullanım Kotasını Yükseltiyor

Önce kötü haberle başlamak gerekirse, adil kullanım kotası maalesef kalkmıyor. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte daha “mantıklı” boyutlara geliyor.

BTK Kota Sonrası Dowload’ı Yükseltiyor

2016 yılı iş planını paylaşan BTK, 50 sayfalık raporunda hepimizin merakla beklediği adil kullanım kotası hakkındaki çalışmalarını da paylaştı. Kota ne yazık ki kalkmıyor ancak kotayla birlikte gelen veri indirme hızının düşme aralığı biraz daha yükseliyor. Örnek vermek gerekirse Adil Kullanım Kotasını(AKK) geçtikten sonra hız 3 Mbps’ye değilde 4 veya 5 Mbps’ ye düşmüş olacak. Fakat ilerleyen zamanda yeni açıklamalar gelirse, çoğu kişinin memnun olmayacağından emiğim :P Çünkü 50 veya 100 Mbps hızı olan biri için bile kotayı aştığında hızının 5Mbps’ ye düşmesi çok kötü bir şey.

BTK Adil Kullanım Kotasını Yükseltiyor

AKK ile ilgili yapılacak olan güncellemeler Ağustos ayında yürürlülüğe sokulması planlanıyor. Peki AKK ile ilgili açıklama ne söylenmiş?

“Yaşanan teknolojik gelişmeler ve artan tüketici talepleri göz önünde bulundurulduğunda sabit ve mobil internet erişimlerinde uygulanmakta olan Adil Kullanım Kotası sonrası hızın iyileştirmesi ve tüketicilere karşı şeffaflığın arttırılması amaçlanmaktadır.” denilmiş.

Peki, Adil Kullanım Kotası Kaça Çıkacak?

Planlanan Kota ise şu anki kotanın yaklaşık olarak 3 katı. Yani 50 veya 75 GB AKK’ si olan bir kullanıcı Ağustos ayından sonra 150 GB kullanılabilir AKK’ ye ulaşacak.

Sabit ve mobil interneti kapsayan yeni düzenlemeye ilişkin çalışmalar Ağustos 2016’da tamamlanacak. BTK’nın yayınladığı raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Makaleyi Oyla post

İstanbul Esenyurt Üniversitesi 2 Yıllık Bilgisayar Programcılığı mezunu. 2022 Temmuz Kocaeli Üniversitesi - Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümünden yeni mezun olan ve hala ne istediğine tam olarak karar verememiş bir insan oğlu.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir