1. Anasayfa
  2. Sosyal Medya

Sosyal Medya Düzenlemesinde Yaşanan Gelişmeler

Sosyal Medya Düzenlemesinde Yaşanan Gelişmeler
Sosyal medya düzenlemesinde yaşanan gelişmeler
1

Sosyal medya düzenlemesinde yaşanan gelişmeler hem yasa tasarısını düzenleyen meclis hem de sosyal medya kullanıcıları tarafından sıkı takiptedir .Sosyal medya platformlarının kontrol altına alınması gerektiği gündeme düşmüş en mühim konulardan biridir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın yaptığı açıklamalar üzerine Ak Parti kanun teklifi düzenledi. Türkiye’de bulunan ve kullanılan bütün sosyal medya platformlarının Türkiye’de temsilciliklerinin olması gerektiğini açıkladılar. Aynı zamanda bu düzenlemenin sosyal medyayı kapatmak ya da kısıtlamak olarak değil gerçek manada düzenlemek amaçlı olduğu dile getirildi. Bu yasa tasarısında bulunan amaç tamamı ile mağduriyetlerin giderilmesine yönelik ve kullanıcıları korumak adına oluşturulduğu söyleniyor.

Sosyal Medya Düzenlemesinde Yaşanan Gelişmeler ve Sonrası

Sosyal Medya Şirketleri

Sosyal Medya Düzenlemesinde Yaşanan Gelişmeler ve Sonrası

Salgın ile birlikte herkesin evlerde ve sosyal medya platformlarının başında bulundukları bu dönemde ortaya atılan bu yasa tasarısı ile sosyal medya kullanıcıları özgürlüklerinin sınırlandırılacağını düşünerek birçok paylaşımda bulundular. Ancak sosyal medya düzenlemesinde yaşanan gelişmeler, kullanıcı sorunlarını ve kimlik problemlerinden kaynaklanan sorunları kaldırmaya yönelik olacaktır. Sosyal ağlarda 1 milyon kullanıcı bulunduğu takdirde Türkiye’de temsilcilik açmaları gerekecek ve temsilcilikler atanmaması durumunda ciddi maddi cezalar kesilecektir. Bu durum kullanıcı kimliklerinden kaynaklı mağduriyetlerde de hızlı çözüm için önemli bir adım olarak düşünülmektedir. Meclisten geçen bu yasa 1 Ekimde ilk uyarı tebliğ yapılacaktır. 30 gün süre içerisinde geri dönüş olmadığı takdirde yasada bulunan yaptırımlar uygulanacaktır.

Sosyal Medya Düzenlemesinde Yaşanan Gelişmeler , Yükümlülükler ve Cezalar

Temsilci

Sosyal Medya Düzenlemesinde Yükümlülükler ve Cezalar

  • Sosyal Medya Düzenlemesinde yaşanan gelişmelere göre Türkiye’de günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcı, Türkiye’de en az 1 kişi olmak üzere temsilci bulundurmakla mükellef olacak.
  • Temsilci belirleme yükümlülüğü yerine getirilmediği takdirde uygulanacak yaptırımlar idari para cezası, reklam cezası ve bant genişliği daraltılması şeklinde belirtiliyor. Yükümlülüğünü yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcıya yapılan bildirimden 30 gün içinde bu yükümlülüğü yerine getirmediği takdirde 10 Milyon Türk Lirası ve ikinci bildirimden 30 gün içinde bu yükümlülüğü yerine getirmediği takdirde 30 Milyon Türk Lirası idari para cezası yaptırımı uygulanacak.
  • Türkiye’de günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıya yapılan başvurulara 48 saat içinde olumlu veya olumsuz yanıt verme zorunluluğu getiriliyor.

Diğer yazılarımız:

Makaleyi Oyla post

Ben Cemal Yıldırım. Yazılım kariyerime 13 yaşımda başladım ve Yazılım Geliştirici olarak devam etmekteyim. C, C++, C#, JAVA, JavaScript, PHP, E-Mailing Sistemleri, SQL, MongoDB ve ayrıca en popüler Framework'lerden olan; React.JS, Angular.JS, Vue.JS gibi güncel yazılım dili ve geliştiricileri ile daha hızlı ve profesyonel projeler geliştirmeyi sağlıyorum. Şu sıralar bir yazılım mimarisi ve tasarım modeli olan ve son zamanlarda kullanımı ülkemizde de yaygınlaşmaya başlamış MicroService mimarisi ile ve daha çok bu mimari ile adını sık duyduğumuz Docker, Kubernetes, RabbitMQ ve Kafka, Ocelot Gateway yapıları ile ilgilenmekteyim. Ayrıca technovadi.com sitesinde makaleler yayınlayan bir insan evladıyım.. ;) İş sorguları için; [email protected] mail adresimden bana ulaşabilirsiniz. Güncel CV için; https://1drv.ms/b/s!Al2P1iPuq62Sgq5Ya9dF13P6Qt0xSw?e=O7IehT linkinden CV'me ulaşabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederim :)

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir