1. Anasayfa
  2. İNCELEME

Warface Tanıtım ve İnceleme

Warface Tanıtım ve İnceleme
Warface Tanıtım ve İnceleme
2

Warface Tanıtım ve İnceleme


Çok uzun bir yazı olacak çok :'( Neyse Warface ile ilgili yazıma başlamadan önce birkaç bilgi vermek istiyorum. Oyuna verdiğim puana ve kendi görüşlerime yazının sonundan ulaşabilirsiniz. Umarım Warface incelemem hoşunuza gider. Kayıt olma için tıklayınız!

Öncelikle kabul edelim biz oyuncular yeni ve beleş bir oyun çıktımı hemen üzerine atlıyoruz :) Buna örnek olarak League Of Legends, Wolfteam veya World Of Tank’ ı gösterebiliriz. Oynanış süreleri açısından tatilimiz çoğunu F2P oyunları kapıyor. Bunun sonucunda ücretsiz oyunlar bize yeni deneyimler yaşatmak için her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Örneğin 2016 Haziran ayında “Zula” adında ilk Türk F2P oyunu çıkarıldı ve güzelde geri bildirimler aldı. Üstelik oyuna şu anda Steam Ücretsiz Oyunlar kısmından ulaşabilirsiniz. Bu arada yakın zamanda Zula ile ilgili incelememi de yayınlamayı düşünüyorum.

Piyasada F2P birçok FPS oyunu var lakin çok azı kaliteli içerikler üretiyor ve  arkasını Crytek gibi büyük bir yapımcıya dayamıyor. Crytek‘ den bahsetmeme gerek yok herhalde :) Yani demem oki bu oyunun artılarını ve eksilerini karşılaştırmak istesek kesinlikle artı tarafı kazanır. Zaten az sonra ne demek istediğimi’ de anlayacaksınız.

**Sınıflar**

Oyun’ da 4 sınıf bulunur. Bunlar; Piyade, Paramedik, Mühendis ve Keskin Nişancı’ dır. Her sınıfın kendine özel sınıfı ve ekipmanları vardır.

Warface Sınıflar
Piyade: Bu sınıfta saldırı tüfeği veya makineli tüfekler kullanabilirsiniz. Yakın ve orta çatışmalarda takımınıza çok yarar sağlarsınız.

• Silahlar: Saldırı Tüfekleri, Makineli tüfekler (Ağır veya Hafif)
• Özel yetenekler: Cephane yenileme

Paramedik: Bence takımın en önemli sınıflarından biri. Özellikle’ de zor PvE görevlerinde… Savaşın ortasında birimi öldü hemen gidip canlandırın. Veya birinin canımı azaldı gidin o kişiye can basın. Üstelik kendi canınızı da yenileyebiliyorsunuz. Takımınızda Deneyimli bir Paramedik varsa yaşadınız demektir tabi hayatta kaldığı süre boyunca :)

• Silahlar: Otomatik Pompalı veya Normal Pompalı
• Özel yetenekler: Can Yenileme, Diriltme

Keskin Nişancı: Ne yazık ki bu sınıfın bir özel yeteneği yok. Fakat adından da anlaşılacağı gibi uzak menzilli bir sınıftır. Her daim arkanızı kollar. Rakip düşmanları tek korkulu rüyası bu sınıftır çünkü o bir keskin nişancı!

• Silahlar: Otomatik ve Kurmalı Keskin Nişancı Tüfeği (Otomatik seri atarken verdiği hasar düşüktür. Kurmalı ise rakibin ekipmanına bağlı olarak genellikle tek atar. Tabi kaliteli bir tüfekse.)
• Özel yetenekler: yok

Mühendis: Geldik son sınıfa. Ben bu sınıfı pek sevmiyorum nedense :/ Yakın menzilde ve patlayıcı yerleştirmekte uzmandır. Aslında düşman için büyük bir tehdittir. Çünkü yere yerleştirdiği patlayıcılar sayesinde sizi gafil avlayabilir. Savaş alanında takımdaki kişilerin zırhlarını yenileyebilir ve önemli noktalara mayın yerleştirebilirler. Bu sınıf diğerlerine göre daha hızlı silah çeker veya değiştirir. Kurulan bombayı diğerlerine göre daha hızlı etkisiz hale getirir. Aynı zamanda bu özellik onları Sabotaj görevlerinde çok önemli kılmaktadır.

• Silahlar: Makineli
• Özel yetenekler: Zırh Yenileme, Hızlı Silah Çekme veya Değiştirme, Mayın Döşeme, Sabotaj haritalarında bombayı etkisiz hale getirme

**Oyun Modları**

Oyunun dört modu bulunmakta. Bunlar; PvE, PvP, Operasyon ve Baskın. Baskın modu 25 level‘ de açılıyor. Yani hesabınızın 25 level olması gerekiyor.

PvE Modu

Bu mod da altı erişilebilir görev bulunmakta ve her biri zorluk derecesine göre sıralanmış durumda “Kolay, Normal, Zor, Kabus” Warface PvE
*Kolay: Oyunun başlayabilmesi için en az 3 oyuncuya ihtiyaç vardır. Zor görevlere başlamadan önce kolay görevleri oynamak sizi oyuna ısındırır ve zor görevleri daha rahat geçersiniz. Silah ve ekipman derdiniz yok temel eşyalar ile rahatlıkla bu görevleri geçebilirsiniz.

*Normal: Bu zorluk seviyesinde de en az 3 kişi gerekmektedir. Takımda Paramediğ ‘in bulunması daha iyi olur. Çünkü normaldeki düşmanlar biraz daha zorludur. Temel ekipmanlar ile yine tamamlayabilirsiniz fakat işiniz dahada zor olacaktır. Bu görevlerden her gün ikisine erişim sağlayabilirsiniz.

*Zor: Oyunun başlayabilmesi için en dört oyuncu gereklidir. Bu görevlerde kesinlikle Paramedik bulundurmalısınız aksi takdirde bu görevleri geçemezsiniz. Çok deneyimli olmadığınız sürece! Temel ekipman kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Bu görevlerden her gün ikisine erişim sağlayabilirsiniz.

*Kabus: Oyunun başlayabilmesi için en dört oyuncu gereklidir. Bu görevde Paramedik kesinlikle şarttır ve düşman roketatarları, keskin nişancılarına karşılık verebilecek keskin nişancıların da takımda bulunması çok önemlidir. Hayatta kalabilmeniz için ekipçe çalışmanız şarttır.
Önemli Hatırlatma! Sadece bu zorluk seviyesine özel dost ateşi açıktır. Yani dikkatli davranmanız gerekmektedir. Yanlışlıkla takım arkadaşınızı öldürebilir ve bir kişi eksik oyuna devam etmek durumunda kalabilirsiniz :)

PvP Modu

İki takım arasında geçen kafa kafa PvP mücadelesine sizde katılmak istemez misiniz? Bir tarafta iyilerin dostu Warface, diğer tarafta ise kötünün de kötüsü Blackwood… Farkındayım çok klişe bir laf oldu ama napalım bunla yetineceksiniz :) İki takımda sekizer kişilikten oluşuyor. Ve bu modda aksiyonun dibine vuruyorsunuz. Oyun sırasında istediğiniz zaman sınıfınızı değiştirebiliyorsunuz ve sonraki el etkin oluyor. Ayrıca toplulukla oynamak yerine oyun ayarları kısmından klan versus klan özelliğini açabiliyorsunuz.

Warface PvP

Hızlı ve Standart olmak üzere iki farklı şekilde oynayabilirsiniz;

Hızlı Oyun aksiyona hemen katılmanızı ve benzer tecrübeye sahip diğer oyuncularla eşleşmenizi sağlar. Odaların ayarları değiştirilemez sadece oynamak istediğiniz modu seçebilirsiniz. Hızlı Oyun, yeni oyuncuların (13 Level Atlı) oynayabileceği tek oyun modudur.

Warface PvP

Standart sekmesi diğer oyuncularla oynamanızı, oda seçmenizi veya oda kurmanızı sağlar. İstediğiniz odayı seçip eğlenceye ortak olabilirsiniz. Bu kısmın resmini göstermeme gerek yok standart oda bulma lobisi işte.

Operasyon Modu

Bu mod yeteneklerinizin sınırını bir hayli zorlayacak. Bu moddaki görevler normal PvE görevlerine kıyasla bir hayli uzun ve zor. Fakat Operasyon Modundaki görevlerin verdiği ödül daha fazla. Eee… doğrusu da bu olmalı. Ne kadar zorsa verdiği ödülde o kadar iyi olmalı değil mi? Üstelik özel başarımlar kazanabilirsiniz. Eğer benim gibi zoru seviyorsanız buyurun karşınızda.

Warface Operasyon

Operasyon görevleri zorludur, bu nedenle en iyi ekipmanlarınızı ve silahlarınızı kuşanmayı unutmayın. Operasyon görevleri tamamıyla takım oyunu işidir! Takımınızla beraber hareket etmeniz ve beraber koordine olmanız gerekmektedir. Ben levelim gereği pek operasyon modunu oynamıyorum. Fakat oynadığım zamanlarda yarı yarıya win/lose alıyorum. Genellikle kaybetmemin nedeni takımca hareket etmiyor olmamız. Siz siz olun bu moda girerken takım arkadaşlarınızı iyi seçin.

Operasyon oynayabilmek için “Özel Erişim Jeton“una sahip olmanız gerekmektedir. Oyuna her gün düzenli olarak girerek veya satın alarak bu jetonu elde edebilirsiniz. Elinizde “Özel Erişim Jetonu” kalmadığında bu modddaki görevlere giriş yapamazsınız.

Bir dipnot: PvE ve Operasyon görevlerinde Dirilme Paralarını kullanabilirsiniz. Bu paraları öldüğünüzde dirilmek için kullanırsınız. Fakat öldükten sonra belli bir zaman aralığında bu parayı kullanabilirsiniz. 20 saniye gibi…

Şimdi gelelim benim yorumlarıma;


Warface İncelemem


Crytek” firması dendiğinde hemen aklımıza Far Cry ve Crisis gelir :)  F2P dendiğinde ise yine aynı firmanın yapmış olduğu Warface oyunu akla gelir. Cidden şuana kadar çıkmış olan f2p oyunların babası diyebiliriz. Oyun her şeyiyle sizi kendine bağımlı yapıyor. 2016 yılında çıkarmış olduğu “Black Shark” göreviyle dahada güzelleşmiş durumda. Ayrıca yakın zamanda yeni görevlerde gelecek oyuna. Bunun haricinde özel günlerde özel etkinlikleri oluyor. Örnek vermem gerekirse geçen cadılar bayramına özel 2 veya 3 harita geldi ve şuanda bile açık durumda. Bunun haricinde cadılar bayramına özel silah ve ekipmanlar geldi.

Warface Cadılar Bayramı

Aynı şekilde rozet ve künye geldi. Cadılar Bayramına özel rozet ve künyeleri açmak için belli başlı görevler mevcut. Örneğin “Mezarlıkta 10 Maç Kazan” veya “Cadılar Bayramı Silahıyla 500 Düşman Öldür” gibi. Tabi ben daha bu görevleri yapmadım orası ayrı :) Son olarak ise  F2p dediğime bakmayın oyuna para yatırmasanız bile yeteneğiniz varsa oyunda kral oluyorsunuz. Zaten oyunu oynadıkça yeni itemler ve ekipmanlar açılıyor. Her oyun başı size 3 tür öneriyor bunlardan biri oyun sonu sizin olabilir. 1.Tür: Silah, 2.Tür: Zırh (Kask, gövde vb), 3.Tür: Silah eklentisi (Dürbün, susturucu, vb). Birde level sistemi var. Her levelin’ de kendine özel rütbesi var. Rütbe aldıkça da belli başlı hediyeler kazanıyorsunuz.

KÜNYE

WARFACE

Tür: FPS

Yapım: Crytek

Dağıtım:Mail.Ru, Crytek, Level Up! Games, Nexon, Tencent Holdings, Trion Worlds

Sistem: Pe Bir İsteği Yok

Fiyatı: Ücretsiz (F2P)

Yaş Sınırı: Bildiğim Kadarıyla Yok

Kararım: F2p oyunu olmasına rağmen benden yüksek bir not aldı.

NOTU: 9

Ne kadar oynanır: 4 Yıl (Yenilikler Geldikçe)

SON KARAR: Oyuna ne zaman girsem bir el daha bir el daha demekten saatlerin geçtiğini unutuyorum. Heleki Operasyon Görevleri yokmu onlara girdiğinizde rahat 30 dakkanız bir oyunda gidiyor. Oyundaki tek sıkıntı yavaş level almanız bunun için PvE veya Operasyon’ da zor görevleri yapmanız gerekiyor. Veya  gerçek para ile Vip, Bonus satın almalısnız.

Platformlar: Bilgisayar, X-box 360

+ Yönleri

F2P fakat paraya çok önem vermemesi
Şuana kadar hile ile karşılaşmadım
Yapımcısının Crytek olması
Steam’ de ekli olması
4 farklı oyun modunun olması ve sürekli güncellemesi gelmesi
Bug’ ların az olması

– Yönleri
Para yatıranlar sizden 1 adım daha önde. Xp, Oyun İçin Para, Ekipman v.b Fakat o kadarda fark yok arada.
13 Level altı oyuncuların PvP’ de zor oda bulması
PvE ve Operasyonları oynamak istediğinizde leveliniz 20 veya 25 in altında ise oda bulmanız zor (Zor ve Kabus Zorluğunda)
Türkiyeye özel içerikler yok (++)
Yaş sınırı yok fakat şu ana kadar genellikle kaliteli oyucularla karşılaştım

5/5 - (1 Oy)

İstanbul Esenyurt Üniversitesi 2 Yıllık Bilgisayar Programcılığı mezunu. 2022 Temmuz Kocaeli Üniversitesi - Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümünden yeni mezun olan ve hala ne istediğine tam olarak karar verememiş bir insan oğlu.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir